maanantai 19. heinäkuuta 2010

Forexissa seikkailevan on tiedostettava riskit

maanantai 19. heinäkuuta 2010


Valuuttakauppa on hitonmoinen viidakko. Eksyminen on helppoa, mikä tarkoittaa lompakon ohenemista. Teknisiä indikaattoreita on satoja ellei tuhansia, talousuutisia tulee joka tuutista ja neuvojia on lähtöön kuin lähtöön. Koska KAIKILLA on oma tapansa treidata, ainoa keino pysyä pinnalla on luoda oma treidaustapa ja rahanhallinta ja myös pitäytyä siinä, vaikka välillä takkiin tuleekin. Se on normaalia. Ei kannata heti hypätä uuteen tapaan treidata, vaan kehittää entistä ja oppia virheistään.

Oman treidaustavan kehittäminen on pitkä prosessi ja vaatii paljon aikaa sekä kärsivällisyyttä. Tappioiltakaan ei voi välttyä. Aloittelijan kannattaa pitää lot-size pienenä. Pienin 0.01 (micro-lot account) antaa paljon pelivaraa ja mahdollistaa järkevien stop-lotien asettamisen pienelläkin pääomalla. Vipukerroin kannattaa pitää myös pienenä, vaikka välittäjät tarjoavatkin monisatakertaisia vipuja. Ammattilaiset tuskin yli 10-kertaista vipua käyttävät, monille sekin on liikaa. Treidaus ei ole uhkapeliä!

 Yhteen treidiin ei ole suositeltavaa 'riskeerata' kuin 2-5% omasta tilistä. Kannattaa myös tiedostaa että suurin osa treidaajista häviää rahansa. Se on karu fakta. Myös ammattilaisilla on saattanut ottaa pitkän aikaa ennenkuin homma on kääntynyt voitolliseksi. Jos siis pikavoitot kiinnostavat, osta ässäarpa, se tulee halvemmaksi. Muussa tapauksessa tervetuloa viidakkoon, jollet täällä jo ole. Pidetään viidakkoveitset terävinä;)

0 kommenttia:

Lähetä kommentti