tiistai 27. heinäkuuta 2010

Epävarmuudesta varmuuteen?

tiistai 27. heinäkuuta 2010Perjantain stressitesti oli hyvä muistutus siitä, että perjantaisin ei kannata treidata. Itse niin kuitenkin tein epävarmuutta huokuvilla markkinoilla ja takkiin tuli. Eurolle sinänsä positiivinen stressitesti näkyi epävarmuutena vielä maanantainakin. Tällä hetkellä euro kolkuttelee 1.30 rajaa ja signaalit ovat aika tavalla positiivisia läpimenolle. Saapas nähdä kuinka käy.

0 kommenttia

torstai 22. heinäkuuta 2010

Euron alamäki

torstai 22. heinäkuuta 2010Kuvan perhonen 4-tunnin kaaviossa povaa eurolle hulppeaa laskua dollariin nähden ja on tehnyt sitä jo pidemmän aikaa. Sama homma päiväkohtaisessa. Jokohan nyt mennään ryminällä ja mitä sanoo perjantaina pankkien stressitestit? Bernanke sai eilen aikaiseksi kunnon piikin euron lihaan eli taitaa porukka olla kuulolla uutisille.

15-minuutin näkymässä toivoisin nousua tuonne sinisellä rajaamalleni alueelle. Stop-loss alueen yläpuolelle ja sitten vaan nauttimaan.


 Niinhän siinä sitten kävi, että aivan suunnitelmieni mukaan kauppa ei tänään käynyt. Aasian session lopussa euro teki kuitenkin nopean laskun, josta sain kiinni.


Hinta tiputettiin eurosession alkuun Daily mediaani kakkoselle josta 'kaavan' mukaan noustaan aina Daily level neloselle ja päinvastoin. Euro sai päivänmittaan positiivista dataa, mikä lisäsi nostetta. Katso lisää pivot pointseista aiemmasta postauksestani.
0 kommenttia

tiistai 20. heinäkuuta 2010

Isot pelurit kuljettaa osa 2

tiistai 20. heinäkuuta 2010Sama homma kuin eilen, mutta päinvastoin. Eurosessio alkoi Daily pivotpoint R1:ltä ja laski S1:een. Hienoa.

0 kommenttia

maanantai 19. heinäkuuta 2010

Isot pelurit kuljettaa

maanantai 19. heinäkuuta 2010Maanantait ovat perjantain ohella vähän kinkkisiä treidipäiviä. Jätinkin treidit suosiolla väliin ja nukuin pitkään. Näin jälkiviisaana voi sanoa, että hyviä paikkoja positioille olisi ollut ainakin Eur/Usd parissa.

Euro teki nopean nousun aamulla ja alkoi sen jälkeen jurruttamisensa. En tiedä onko kovakin salaisuus, mutta pankit ja muut isot pelurit käyttävät pivot pointseja apunaan. Sääntö kuuluu, että Daily Support ykkösestä mennään kohden Daily Resistance ykköstä. Tämä toteutuikin tänään upealla tavalla.

0 kommenttia

Forexissa seikkailevan on tiedostettava riskitValuuttakauppa on hitonmoinen viidakko. Eksyminen on helppoa, mikä tarkoittaa lompakon ohenemista. Teknisiä indikaattoreita on satoja ellei tuhansia, talousuutisia tulee joka tuutista ja neuvojia on lähtöön kuin lähtöön. Koska KAIKILLA on oma tapansa treidata, ainoa keino pysyä pinnalla on luoda oma treidaustapa ja rahanhallinta ja myös pitäytyä siinä, vaikka välillä takkiin tuleekin. Se on normaalia. Ei kannata heti hypätä uuteen tapaan treidata, vaan kehittää entistä ja oppia virheistään.

Oman treidaustavan kehittäminen on pitkä prosessi ja vaatii paljon aikaa sekä kärsivällisyyttä. Tappioiltakaan ei voi välttyä. Aloittelijan kannattaa pitää lot-size pienenä. Pienin 0.01 (micro-lot account) antaa paljon pelivaraa ja mahdollistaa järkevien stop-lotien asettamisen pienelläkin pääomalla. Vipukerroin kannattaa pitää myös pienenä, vaikka välittäjät tarjoavatkin monisatakertaisia vipuja. Ammattilaiset tuskin yli 10-kertaista vipua käyttävät, monille sekin on liikaa. Treidaus ei ole uhkapeliä!

 Yhteen treidiin ei ole suositeltavaa 'riskeerata' kuin 2-5% omasta tilistä. Kannattaa myös tiedostaa että suurin osa treidaajista häviää rahansa. Se on karu fakta. Myös ammattilaisilla on saattanut ottaa pitkän aikaa ennenkuin homma on kääntynyt voitolliseksi. Jos siis pikavoitot kiinnostavat, osta ässäarpa, se tulee halvemmaksi. Muussa tapauksessa tervetuloa viidakkoon, jollet täällä jo ole. Pidetään viidakkoveitset terävinä;)

0 kommenttia